Heeft u behoefte aan extra geld voor de financiering van een auto, een verbouwing of gewoon voor de aanschaf van een huishoudelijk apparaat, nadat de oude het plotseling heeft begeven? Wij regelen voor u de juiste financiering op maat.

Ons kantoor heeft contacten met verschillende financieringsmaatschappijen. Bij bijna al deze maatschappijen is een compleet pakket aan verschillende kredietvormen te krijgen. Het doorlopend krediet en de persoonlijke lening zijn de meest voorkomende kredietvormen.

Doorlopend krediet

U krijgt een kredietlimiet tot een bepaald bedrag, stel € 10.000,-. U kunt het hele bedrag ineens opnemen, bijvoorbeeld voor een grote aankoop. Op het moment dat u geld heeft opgenomen, begint u ook met aflossen. Iedere maand betaalt u een vast bedrag. U kunt ook een deel van uw limiet opnemen, bijvoorbeeld € 4.000,-. U betaalt dan ook een vast bedrag maar u kunt het resterende bedrag van € 6.000,- op een ander moment opnemen.

Variabele rente

Vaak is de rente op een doorlopend krediet lager dan bij andere kredietvormen. Een nadeel is dat de rente variabel is: de rente staat niet voor de hele looptijd vast. Wel betaalt u elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Welk deel van dat bedrag aflossing is en welk deel rente, hangt af van de rentestand op dat moment. Dus u weet van tevoren niet precies hoe lang u moet afbetalen.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening leent u een van tevoren vastgesteld bedrag. Bij het afsluiten van de lening staan de hoogte van de rente en de looptijd vast. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat u altijd precies weet waar u aan toe bent.

Rente is vast

De rente op een persoonlijke lening is hoger dan de rente op een doorlopend krediet. Dit komt doordat u bij een persoonlijke lening de garantie heeft dat de rente vast blijft staan. Als de marktrente stijgt, merkt u daar dus niets van. Andersom geldt ook: als de marktrente daalt, blijft uw rente even hoog.

Aan ons de taak uit dit aanbod een passende selectie voor u te maken. Eerst inventariseren wij de behoefte en kiezen dan de juiste kredietvorm voor het te financieren object.